Friday, December 31, 2010

FACEBOOK

 is annoying jika mereka....



1. Like their own post

rasa agak kasihan pabila melihat tuan punya post meng-like post sendiri. And lagi kesian bila dia sorang je yang like. *koya seko disitu. 



(* meaning = koya seekor/berseorangan/ solo/bersendirian/all by yourself atau synonym = syok sendiri)






2. Camwhoring all da way

I am not sure this is annoying or not. But ada certain gambar camwhore yang annoying..But ada certain yang boleh di terima pakai. Contohnya, camwhoring di dalam toilet itu boleh diterima pakai, because selalunya lighting public toilet bayar 50 sen- RM1  ini lawo.I tahu la based on my own experience..hihii...tapi awkward situation melanda pabila anda masukkan sekali gambar toilet bowl sebagai background.




tengok video dibawah untuk menajamkan skill camwhore anda...watch and learn....







3. Application games yang menjengkelkan

I play games too ya know. Right now I play CityVille yang dah berjangkit dan merebak ke Mr Tigeria, adik Mr Tigeria, Akak Mr Tigeria, Imran (adik I) and Ijat (adik I lagi sorang). The game is addictive and you akan rasa nak buka setiap hari. But fellas bear in mind, kalau nak hantar request minta *Energy ke, minta *Snowball ke, minta* Ice Skates ke ( * hanya tertakluk pada pemain CityVille, harap maklum) sila tekan dulu yang ni...





nampak yang bulat merah tu? so you won't mengacau hidup orang lain yang tak addicted seperti anda. Kacaulah orang yang addicted seperti anda sahaja.




4. Emo post


" engkau sorang je yang betul!"
" kenapa hidupku begini..."
" bilalah hati luka ini hendak sembuh"
"pegi mampus sama lu menyusahkan hidup, kecik2 taknak mati"


rekaan semata-mata...I am capable of composing emo post jua... seeloknya..post la something di fb yang memberi kebaikan kepada umat sejagat. Kita dapat pahala, orang lain dapat manfaat. Kalau hendak bercekerama drama swasta, bina belog seperti I, tulis post KOYA SEKO.. dan nescaya anda tidak akan menggangu HOME page sape-sape di FB. This goes to me too..I pun selalu sahaje meng-post mesej-mesej kurang bermanfaat. Mungkin tahun baru ni I akan post hadis-hadis pula? Amin.......... =)



Anyway.........CHEERS!







3 comments:

ifah said...

haha..sometimes anoying kn mereka2 ni mirali..i pon x suke meh (ntah2 dri sndri pena wat)...yg post2 hadis tu i stuju..hehehe..epy new year :)

MTM said...

ifah : epy new year too ma fren!

alexa yussida said...

hepi new year mira:)