Monday, June 13, 2011

Benda Baru,,,,,,,,,,,,

Hye...

da lama sangat x bukak blog.. nama je share ngan mira.. tapi mr tigeria macam sleeping partner jer...

orait... Harini. tiger nk share pengalaman baru tiger... x de la best sangat, but for me, this is new.... wow...

sebelum tu.. tiger da x keje kat bangunan lagi.. dulu memanjang kene menghadap bangunan... slalu je kene panggil tuk setelkan lift terperangkap.. kengkadang, tiger sendiri pon da x taw keje sapa la yang jaga lift tu.. skang, tiger da berhijrah ke company lain... cita2 tiger nk keje ngan company over the seas... da berjaya.. company ni besau.. seluruh pelusuk benua ada cawangan dia.. tiger nyer HQ kat London, UK... tapi, nama tiger dorang hantar kat cawangan Australia.. cuma skang belum ada rezeki nak kerja di sana,, skang kene jaga project malaysia je.. sedih gak,, tp,,, ni la permulaan tuk terus ke depan,, dan kedepan,, tanpa toleh kebelakang..

okies,, x de la nk melalut panjang sangat.... ni la pengalaman baru tiger,,, benda yang sangat3 baru untuk tiger.. mayb, pembaca2 sekalian da biasa kot ngan cara ni...pada pukul 10.30pg waktu malaysia, tiger hadiri meeting bersama semua wakil negara- negara. antara yang hadir, UK, USA, Australia, Singapore, India, Indonesia, Thailand, and wakil dari malaysia... mr tigeria.. Nmpak cam gempak,, senanye, tiger meeting ngan telifon je,.. conference call..
and web meeting.. bukan nk citer pasal benda alah ni.. tapi, nk citer kebaikan dan keburukan bila meeting ngan phone n web meeting...  


antara kebaikkan.....

1) sambil meeting, tangan tiger main bbm... kejutkan mira bangun semayang subuh... ;-)
2) wakil Australia, kira boss tiger gak la.. marah tiger, tp tiger wat selambe je,, sebab tiger x nmpak pon muka dia,, wat bodo suda.....
3) x de pressure n stress ketika meeting.. cool n rileks....
4) Siap boley makan roti bakar cicah air milo lagi,,, nak makan nasi goreng pattaya pon bley... sempoi jer...
5) bila kantoi x taw cakap ape, just bgtaw yg line kurang jelas.. sorry,,, sir.. i cant hear you.. sir.. sir.. oh sir.. so sorry.. i really2 cant hear you.. sir.... sir... tuuuutt...tttuuuutt... tttuuuuttt.... da abis da.. setel beb... x yah jawab.. ;-)


tapi.. ape pon mesti ada pro n contra... ni lak yang buruknyer... eeeeeeeeee...

1)Web meeting ni memang haram.. sebab dia ley share screen.. so, desktop kita, seluruh negara yg terlibat ley tgk,,, macam aritu kat company lama, skali lg tiger kantoi.. sebab wallpaper tiger... muka mira.............. tiger x suka sangat orang tgk mira tiger... skang.. seluruh cawangan da tgk,, adoyai...

2) hurm,, ni lak bila dia nk tgk keje kita.. so, kita kene la kuarkan keje..kita kene la share screen ngan semua.. so, semua akan tgk kerja kita. pastu ngan tenang tiger pon bukak keje tiger sambil cakap ngan dowang  keje tiger "almost ready, 80% done sir..." on da spot, dia balas.. BUSIT>>>>>>>>> what do you mean by 80% done.. i want fully done... rubbish,,, ( ni la yg aku kene pg td.....)jd sampah????

3) pastu,, bila da kene busit, tiger pon cari la idea nk bersihkan rubbish td.. tiger bukak lak proposal tiger.. setelah berjaya memperdaya dan mengambil tumpuan mereka yg mengelar tiger rubbish td, dowang clap hand sambil cakap wonderfull... good job... n mcm2 lg la.,,, yg x best.... x dapat tgk muka dowang.. just dgr bunyik je.. x taw la dowang tul2 puji.. or sindir... hurm,, nasib2...

4) bila time tiger rajin nk dengar or topik yg best... time tu la line nk prob.. time tu la ada bunyi cengkerik dalam tepon,,, adoyai, masalah,,,


tu je kot baik n buruk conference call.. tapi, yg penting, teknologi ni dapat merapatkan da memudahkan kerja2 yang melibatkan jarak jauh,. mayb, satu hari nnt,, tiger nak buat web meeting ngan mira,,, mayb neb meeting ley jadi web dating... just for u cinta.. jom try web meeting.... just taip web meeting kat google... n... join the meeting... hehehehehe

5 comments:

ENCIK TIKUS said...

hoi alif..

lama tak dengar cerita.. maju dah skrg.. baguslah kau dapat kerja macam nie.. boleh tanggung keluarga nanti kan.. aiceh..

kirim salam dekat mrs.tigeria ehh.. and lagi satu bila nak ajar aku main golf ? gyahahahaha

apple damein said...

yeah! itu namenyer technology..so sometimes kena stay up la bro??

Enuni Hanim said...

Hye, tumpang lalu kejap. Nk tumpang promote this blogshop, http://hijab-intrend.blogspot.com/ or can find us kt fb, hijab-intrend blogshop.

Kat sini ada shawls yg sangat cantik dan HOT. (; The latest is, ada custom made shawls yg sangat cantik dan berkualiti tinggi. Takkan menyesal punyaaa. (; Terjah jom? Thankssss!

MTM said...

encik tikus: ye la bro.. anytime je kalo nk ajak main golf.. sebab my lurve da berangkat ke uk... benda yg paling aku suka buat tuk abiskan masa.. golf... so.. dekat je ngan umah ko, ada 1 driving range.. sebelah MCD puncak alam.. just roger je aku..

MTM said...

apple damein: yup.. stay up selalu sangat. semata2 nk citer progress.. kadang2, wa tido je.. paling x, buat call, mute kan.. then, tido...... hehehehe