Monday, January 3, 2011

Main nombor



There is this one game that went viral in FB right now.Well, at least it did went viral on my wall..tak tahulah dekat wall korang ade ke tak.If takde..........outdated gile korang ni. (gurau-gurau, no tacing2)




So, the game goes like this..first you have to post this on your wall..






inbox me any number between 1 and 5000 and I'll make my status your number and what I think about you...fun thing is, only you and me know what your number is.







then...what you have to do is just wait. Wait until someone put a number in your inbox. At first I thought tak ada orang akan post any number in my inbox except for Ruzel yang memang dah post number dalam inbox I since semalam. If nobody give any number, nampak sangat I ni anti-sosial,kera sumbang.I dah terpikir nak reka je 1 wall post, konon-konon adalah orang bagi num in my inbox or maybe I boleh je pakse Mr Tigeria. But belum sempat lagi I buat..tiba tiba datang 1 number.







then another one



then datang 2 number skali




then datang 5 sekali!



and before I know it..my wall dah crowded with comments for my dear friends. I enjoy doing  this stuff for them very much. 






Sebab first of all, it is fun. Its fun reading other people's wall post and start guessing who da heck is this person.... and its fun getting comments from other people too.






 Most of the things yang kawan-kawan you tulis is the thing yang you tak pernah jangka. For example, one of my friend said yang dia pernah nampak I dating dengan Mr Tigeria and I tak perasan pun. And ada juga someone yang I kenal but malu nak tegur dia sebab dia ni comel sangat..(rasa rendah diri) and it turns out dia pun rasa yang sama! 






sebab lagi satu, I ni agak pendiam...and most of the people selalu salah anggap and selalu la bagi wrong first impression towards me dengan mengatakan I sombong dan sebagainya. The truth is...I just don't talk much.That's just me..I write pretty damn much in blog..but in realty I love to keep things to myself..and then maybe malam-malam I akan tulis dalam belog ini.MAYBE






So..bile this game muncul, I was expecting people akan cakap things like.." dia ni sombong bangat", " budget cun" or anything yang sewaktu dengannya. But tak ada pulak yang sanggup tulis. hihi... But really..if you wrote that..I won't mind...adalah rasa twitching sikit dalam hati..but that's as far as it gets. tak adalah I nak emo-emo and bunuh diri.I pun tak ada life insurance,tak berbaloi bunuh diri.






Anyway...ini antara comment-comment my friends for their dear miss Mira,








keira knightley ke ni? hahaha. x mungkin. mungkin dia je rasa dia mcm keira knightley. tp xpa! sy x menghalang cita2 anda! anda ada satu keunikan. iaitu slalu syp tp kerja bjalan. kalo ada sratus orang macam anda dlm dunia ni. mmg dunia ni leh jd a better place.
kaled, budak rase diri die awesome


dia ni pelik gak mula2 nye.. sbb tak tau lar haiwan liar ke ape kan? memandangkan nama pgkat beliau nie. ahaks!! tp dia nie mmg baik orgnye. mcam muka arab tp melayu. sopan sntun dan pendiam. tgur sikit, jawab skit. tak paham lar.. ada ker org macam tu kat dunia nie? hik3. btw, dia mmg baik orgnye. ska tolong. dan sy juga ska pakwe dia.. sbb pakwe dia cool. :D ahaks
syafiq@ felix sejak duduk uk




haaa,die ni junior aku...pnh ternmpk die n ehem2 kat midvalley...nmpk sweet gitu...tp gua sure dorg tak nmpk gua...sbb gua mmg stalker terhebat...haha...tp die ni bdk baek...tgk muka pn bole taw baek....ape2 pun,smoga kekal bhagia yer~
haikal pakwe kawan I


member kepada member... pernah 1 rumah..tinggi n kurus jer... ni pon geng2 ske tersengih... :P
Aqilah Rafhanah yang macho


my partner in crime gak ni.wkakka.. kdg2 gile.kdg2 seyes.puteh melepak kot dia ni. jeles sbb dia kurus kering. slalu kemas dapo.ekeeke.. n pendiam je. xbising2..cool je.. cheers!
Teha! gambar die la yang kat bawah tu...




Sgt manis, sgt cantik, sgt putih, sgt kurus, sgt pandai. *ohhh~ sgt jealous!* pernah tanam pokok kacang pnjg kat blkg sekolah same2 hasil projek sains mende tah. hari2 pergi jenguk mase rehat. lame tak jumpe.....! entah bile nak jumpe teacher sorg ni pon taktau la.
my long lost friend..Khairini!




well, masa first jumpa kat IPBA. ingatkan dia org arab, muka cam arab da~ haha! (gurau2). in class, she sat next to me~tapi kejap je. masa tu dia pemalu, x bnyak cakap (baru masuk kan, harus lah.haha) erm, bagi aku, dia cool, tenang and she speaks so well! selalu usha blog dia dgn pakwe dia. well, semoga kekal ya! =p
Shy! gambar die pun ada kat bawah..


haha..u noe me tak main,yet pm me gak kan?aigoo!haha~takpe,got so much gak ni nak gthu..me really admire ur beauty..hee...mcm org dari arab lah..masyaAllah masyaAllah..ngeee~!tinggi lak tu!kurus lagi!hihi~mula2 kenal dulu dah suka tgok,lgi la bila dh knl ni,tahu yg anda seorang yg soft spoken..suke!^_^
Norfa..blogger jugak ni..


the first time i saw u,i had that very high perception on u.. u look so elegant.
u hv a good command of english..and i really like that. u r a gud friend and also a well mannered person. glad to knw u... stay cute and pretty ya.. :)

Jega, she's funny..


seorang yang tinggi,putih,dan terkenal waktu kat skolah dulu..tak pernah cakap atau tegur pun sebelum ni...baru pagi tadi chat,skrg die dah mintak tulis utk die...die peramah n baek(mungkin la)...+cute sket..
Aidil, my junior in MRSM Serting.


aummmm!!!!!..eh cmtu eh bunyi nye,,,,wanita jinjang, dan menawan.
gojes gak la an?. senyuman manis, dan terjumpe masa daftar kat ipba, sampai skrg masih berkawan..kan?
sgt rajen,dan suka senyum nye...tp, x bley tgk dia marah, sbb nk tergelak.
mungkin, dia bukan yg suka marah kut, skali marah, habes meletop satu dunia..kutt~ terima kasih kerana menjadi kawan saya :)

Yuci, budak suke merayau




hmm..tricky one this one..ur my junior n we never talked before therefore i cannot say much about u..but i believe that ur not a bad person..stay white n cool=)
my senior, Noh yang berlakon dalam play 




Like seriously..i'd love to see u acting..flawless skin? not anymore..urs is whole lot better..hehe...fr me, staying here..it's hard to beat the effects of extreme weather..even tonnes of f&l wn't do the trick..=P segan juge nak tegur anda..heee....blushing2..wonder why we're like this when we're both girls..=)
Akak Emira yang comel


beautiful, simply gorgeous...first knew u when u acted in the play..wish i had the chance to see it but guess i wasn't so lucky...i'd say ur a person who's really presentable..^^
Akak Emira lagi..I segan dengan die la..hihi







Ada komen sape-sape tertinggal? if ada sori lah ye.I dah cuba sedaya upaya to put this up as a credit to all of you..thank you very much friends! you sure make my day today... =)


credit jua kepada:



Shy and Teha ! (curik gamba profile korang)

yang mewujudkan idea post ini.


12 comments:

saiful al ieman said...

haha! saya suka, saya suka! =p

fatihah said...

mengada. nk lawan sape komen dulu ke hah???

Cik Yana said...

Nice game!

hans said...

member aku main benda nih ari tu
memang best
rajin jer dia menaip

P/S : Belia Benci Kuliah Minggu Pertama!

alexa yussida said...

ade member2 yang main,tp alexa just hantar je tgk ape reply dorg kat alexa..hehe...bole taw sikap kita yg org nmpk tp kita x nmpk kn:)

tp alexa tak brani nak letak kt status sbb kat fb tuuu ramai sgt yg tak kenall.muahaha haruu je nanti kalo depa send num..hehe
:D

MTM said...

saiful al-ieman : saye pun suke! =P

MTM said...

fatihah : hehehe..sabo teha..yg penting...sape post dulu..teha menang!

MTM said...

cik yana : nice rite? cubela main jgk

MTM said...

hans : haa..yg part menaip tu la hell sikit. memule best..lame2 rase pnt..hee~

MTM said...

alexa yussida : hahaha..btul jgk tu...haram jada pe nak letak kalo kite x knl org tu kn..tetibe suh komen

Liki said...

hello visit me :) couldn't get your cbox

MTM said...

Liki : ok..sure..no prob =)