Sunday, March 20, 2011

Ngaauuummm.... kembali ke MTM

hye.. Mr. Tigeria kembali menulis blog sebab da kene sound ngan cinta hatinyer... kata- kata yang pedih tu berbunyi begini,

" amik la gambar banyak2... nanti boleh la cyg letak kat blog kita yang setahun sekali cyg update tu.."

pedih kan? tapi x pela.. da nasib badan...

antara sebab x update blog ni...:-

1) Bz..... busy... and busy......
2) Banyak lak test kebelakangan ni...
3) Penat kot... hehehehe,,
4) Tangan Sakit..........
5)MALAS,,( paling x disukai oleh mira )

tapi, kini da kembali,,

ape yang busy sangat ni der....?

Wa ni, busy mencari rezeki yang halal lagi bermakna.. selain itu, mencari peluang kerjaya yang lebih menjamin masa depan.. bukan untuk diri sendiri sahaja, namun untuk agama, keluarga, dan negara... termasuk juga kepada insan terpilih yang korang sendiri faham la kan.. si jelitawan ni la... yang pandai nak perli wa lak skang ni.. namun, dah dia pilihan wa,, kasi layan jer la,,,,


tgk,, ni kan muka penat... balik keje la ni.


Banyak test bro??

yup, test x beri kemanusiaan tol.. every week ada je test.. kalo belajar tu ley faham x pe gak... ni pecah pale belum tentu paham... adoyai...

PenaT...?????

Serius penat... semalam je da redah hutan belantara... mencari kalo ada hati nyamuk, sebab ibu mira mintak hantaran hati nyamuk... so, kene la carikan,.. sebagai seorang yang agak x bijak bila ke hutan,, kira buka soldier la kan.. wa rempit semalam.. naik ATV.. serius best beb.. laju gak menatang ni.. hebat.. ATV wa wane biru... nombor 28.. laju tu,,, menarik beb,, kira salah satu sukan lasak yang tiger join.. serius adventure,, semalam tiger lalu jalan yang pendek je,, dari kampung kemensah,, ke waterfall sofia jane.. tapi.. sampai kat waterfall tu.. tapak kaki sofia jane pon tiger x nampak,, hati nyamuk?? lagi la x de.. sebab, tiger tepok.. bukan kata hati, isi perot nyamuk pon terburai.... camne nk amik.. susah ni, nanti la, kene table talk ngan ibu mira ni..
ni la ATV ku.. no 28..




Tangan sakit ke? nape sakit ni.....

Sakit la.. tangan sakit, kaki pon sakit, pinggang.. semua sakit la,, bila panjat dinding ni.. semua sakit, silap2 bukan takat sakit je, boleh mencabut NYaWa...... serius beb, bahaya,, itu sebab dia antara sukan lasak... dan sebagai seorang lelaki yang rase dirinya perlu merasa aksi2 lasak ni, tiger pon join la sukan ni...

seperti yang tiger pelajari dalam modul keselamatan dan kesihatan, semua benda yang bahaya dapat dikurangkan bahayanya dengan menggunakan kelengkapan... macam personal protective equipment (PPE)...
so, tiger akan buat satu post tuk terangkan ape kelengkapan dan cite ckit pasal Wall Climbing ni.. nanti la ea.. sebab, misi post kali ni, adalah untuk memujuk cinta hati tiger, so, ni just nk bgtaw je kat mira kenapa tiger x dapat nak post kat blog.. sakit tangan la cinta.. x bley taip... (alasan x munasabah....) tapi, atas dasar sayang, mira terima jer... hehehehehe. love u..
nmpak x?? da sampai atap tu.. macam spiderman x?? ni TIGERMAN..

MALAS?????

yang ni saje je tiger letak.. sebab, tiger kalau malas... x de nyer nak lalui semua aktiviti- aktiviti ni.. baik tidur kat rumah.. kan?? so, tiger x malas,, lagipon.. semua orang x suka orang yang malas.. rajin2 kan diri anda ea...

untuk keterangan lanjut mengenai aktiviti lasak ini, atau ada sesiapa yang berminat untuk sertai aktiviti ini, sila la jangan malu dan segan, untuk contact tiger,, tiger ada group yang sentiasa aktif dalam sukan lasak, next aktiviti, ialah Paint ball.. so, ada sape2 yang berminta or ada yang boleh berkongsi pengalaman, sila lah hubungi tiger...

ok la, next time.. er,,, x de la setahun sekali.. tiger try buat seminggu sekali,, jumpe lagi,, minggu depan,,,

1 comment:

Azham Vosovic said...

nanti kawen ajak kay hahhaha