Saturday, January 22, 2011

15 minutes





Selalu terdetik dalam hati I......





kenapalah tak banyak duit macam dia, best betul tengok dia shopping barang branded-branded


kenapalah tak secantik dia, mana-mana pergi orang mesti suka tengok 


Kenapalah tak sebertuah dia, hari-hari dapat makan roti tanpa jadi gemok


Kenapalah tak se-creative dia, boleh buat kad birthday untuk pakwe sendiri, tak payah membazir beli kad mahal-mahal


Kenapalah tak sepandai dia, tak payah study sampai 3 pagi dah boleh dapat A 


Kenapalah tak setinggi dia, pakai baju apa-apa pun nampak lawa je


Kenapalah tak seputih gebu macam dia, bangun tidur dah boleh terus pergi shopping complex, tak payah tepek bedak


why why why??










 It would be heaven if kita ni diciptakan sempurna dari segala segi. Then again, hanya di heaven jela benda seperti itu akan menjadi kenyataan. However......... 5 minit selepas I tulis list di atas, I terfikir,kenapa perlu I persoalkan nikmat yang orang lain miliki, padahal nikmat yang I ada ni pun tak terhitung banyaknya. Imperfection yang I ada inilah yang makes me for who I am, I tak sebertuah,secantik,sepandai mereka sebab I bukan mereka. If I ada exactly apa yang diaorang ada...won't it be creepy? macam klon diaorang pula. And wont't it be sad too sebab I tak ada identiti sendiri, tak ada apa yang membezakan I dengan mereka. And if I perfect sangat, mesti tak ada orang nak kawan dengan I sebab semua orang dengki dengan I. kekekeke.... well..sedih jugak kalo jadi perfect ni.








10 minit selepas I tulis list diatas, I mula sedar........  kufur nikmat rupenye I ni    =.='









1 comment:

Azham Vosovic said...

Saya pun selalu kufur nikmat... huhuh