Monday, December 13, 2010

cara stalking readers blog


can you see da red tag..small tag dekat tepi belog MTM ni? da one yang sometimes berubah-rubah nombor..sometimes 2. sometimes 16 terus..sometimes 1..tapi most of the time 1 je..hihi...belog tak femes la kate kan.

anyway..I found it very interesting...because you see.. bile ade orang datang belog..dia tunjuk the exact number of people.


and when you click on the red tag and a new tab will be opened.


and as you can see....in the red circle..ade dashboard, readers, maps,history. and when you click on the "maps" this will come out.....





I paling suke tekan maps.. sebab I dapat tahu readers yang sedang bace blog I datang dari mane. and kalau reader tu masih buke blog..die akan bercahaya..glowing-glowing..nampak x? yang map dekat atas ni just tunjuk ada 2 readers sedang baca blog MTM... 1 glow dekat Malaysia.. 1 lagi glow dekat UK.. mesti kawan I nih..


Bile korang tekan "readers" korang boleh tahu readers tengah bace post yang mane..siap boleh tahu die bace brape lame..hihihi...


hebat tak hebat tak??







7 comments:

apple damein said...

ish takut2 ha3

flisset said...

alamak.senang r nk kantoi cmni.bape lama baca pon die detect.brape kali die tunjuk x?hehehe.

MTM said...

apple damein : hehe...blogger pn bley stalk skrg...

MTM said...

flisset: bpe kali bace tu x sur ela...x abes explore lg...hihi

Amirrah Zawani said...

macam menarik.. tp i tak reg whos.amung tu lagi da =_=

MTM said...

amirrah zawani : menarik kn menarik kn?

sarah said...

mira, orang try wat nie tapi tak lepaslepas =.='